Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Nxehim furrën në 200 gradë.
Bëjini patatet e ëmbla me vrima me anë të një piruni dhe lyejini me pak vaj ulliri.
Mbështillini secilën patate me letër alumini dhe futini në furrë të piqen.
Piqini patatet rreth 30-40 minuta deri sa të jenë zbutur plotësisht.
Kur patatet të jenë afër fundit të pjekjes vendosni gjalpin në një tigan dhe lëreni të shkrihet.
Pasi patatet janë pjekur nxirrini nga furra dhe lërini të ftohen.
Hiquni patateve lëkurat dhe shtypini me anë të një blenderi ose me lugë në një tas.
Pasi patatet janë bërë pure hidhuni gjalpin e shkrirë dhe shurupin e panjës.
Përzijini në blendër dhe shikojini për kripë e piper sipas dëshirës.
Sherbejni të ngrohtë dhe me pak majdanoz sipër.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment