Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Keni provuar ndonjëherë akullore me mjedra? Nëse jo, tani është koha ta përgatisni vetë me recetën e thjeshtë që Neps.al ju sjell sot....
Në një tigan në zjarr mesatar përzieni mjedrat me shurupin e panjës. I trazoni vazhdimisht derisa mjedrat të treten plotësisht.
Pasi të jenë gati, e hiqni masën nga zjarri dhe e kaloni në një tas.
Pasi të jetë ftohur pak, e kaloni në blender dhe e përzieni për disa sekonda, derisa masa të bëhet homogjene. I shtoni edhe lëngun e limonit.
Tani e ndani masën nëpër format specifike për akullore, ose nëse nuk keni të tilla përdorni disa gota plastike.
Këto të fundit do ju ndihmojnë që kur t’i nxirrni nga ngrirja, t’i çani dhe t’i shijoni siç duhet.
Akulloret me mjedra i lini në ngrirje gjatë gjithë natës. Ndajeni recetën edhe me miqtë tuaj!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment