Bëjmë bashkë tiramisu
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Sugjerojmë:
Dikush i ngatërron me bizelet e dikush me fasulet jeshile, por për vlerat që mbartin ato janë të pangatërrueshme. Bathët bëjnë pjesë në familjen e leguminozeve ose bishtajoreve ashtu si fasulet, thjerrëzat, bizelet, soja, qiqrat e kikirikët.
Të pasura me proteina të çmuara, është vërtetuar gjithashtu se bathët veprojnë si rregullator për nivelet e glukozës në gjak dhe janë shumë të dobishme për personat që vuajnë nga diabeti. Por si t’i gatuajmë bathët? Më poshtë do të lexoni 2 receta: bathë jahni dhe tavë me bathë e kumbulla të thata.
Për 4-5 persona
2. Bathtë në tavë dheu me kumbulla të tharta
Përbërësit:
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment