Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ndizni furrën në 180˚C
Në një tas qelqi trazoni dardhat e grira, sheqerin dhe vajin.
Shtoni vezët dhe rrihni masën mirë.
Më pas shtoni dy llojet e miellrave, pluhurin pjekës, qershitë e thata dhe trazojeni mirë.
Ky kek nuk ka nevojë për mikser elektrik pasi një rrahëse dore e kryen shumë mirë funksionin.
Hidheni masën e brumit në një tavë me diametër 20 cm të cilën e keni lyer paraprakisht me vaj dhe miell dhe nivelojeni me lugë.
Vendosni fetat e dardhes siper dhe spërkateni mirë me sheqer kaf dhe piqeni për 30 minuta ose derisa maja e thikës e futur në mes të dalë e thatë.
Për ta servisur, nëse dëshironi mund ta spërkatni me pak kanellë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment