Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në fillim zieni orizin sipas udhëzimeve të paketimit dhe pasi të zihet lëreni të ftohet.
Më pas zieni vezët dhe gjithashtu pas zierjës lërini të ftohen.
Shpëlani bizelet me ujë të ftohtë dhe lërini të ziejnë sa të zbuten pak.
Pasi bizelet janë zier dhe janë ftohur i hedhim në një enë.
Sipër u shtojmë vezë e prera, oriz, selino, qepë dhe gogozhare dhe i përziejmë që të kombinohen.
Në një tas të veçantë, përzieni majonezën së bashku me mustardën, lëngun e limonit, tonin, koprën, kripën dhe piperin deri sa të krijohet një masë homogjene.
Hidheni salcën tek përzierja e perimeve dhe përzijini mirë sa sallata të jetë homogjenizuar.
Mbulojeni dhe ftohni për minimumi 4 orë.
Sherbejeni të ftohtë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment