Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngrohni furrën në 200 gradë.
Vendosni gjysmën e dardhës në një fletë pjekje dhe lyejeni me 1 lugë çaji vaj ulliri.
Vendoseni tavën në furrë dhe piqeni dardhën për 10 - 15 minuta ose derisa të jetë e butë.
Hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet në temperaturën e dhomës.
Për të bërë salcën, vendosni dardhën e pjekur me 1/3 filxhan vaj ulliri, lëng limoni, uthull, hudhër, qepë të njomë, mjaltë, kripë dhe piper në një blender.
Rrihini mirë deri sa të krijohet një masë homogjene.
Për sallatën vendosni gjethet e salltës jeshile në një tas të madh. Sipër hidhni dardhat e prera, arrat e ëmbëlsuara, djathin blu, qepën e kuqe dhe kokrrat e shegës.
Sipër tyre hidhni masën e përgatitur në formë salce dhe shërbejeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment