Mielli është një element kryesor i kuzhinës, i përdorur për të bërë ëmbëlsira, produkte të pjekura, tavë dhe makarona.
Megjithatë, disa lloje mielli janë më të shëndetshëm se të tjerët. Për shembull, mielli i bardhë dhe ai për të gjithë qëllimet janë më pak të shëndetshëm, pasi nuk janë të rafinuara për të hequr krunder dhe mikrobin, i cili ruan shumicën e fibrave dhe lëndëve ushqyese të tij nga gruri.
Si të tillë, shumë njerëz janë të interesuar të zëvendësojnë miellin e bardhë me mundësi më të shëndetshme për pjekje dhe gatim.
Këtu janë 5 nga miellet më të shëndetshëm për çdo qëllim, plus profilet e tyre ushqyese.
1.Mielli i arrës së kokosit
Mielli i arrës së kokosit është pa gluten dhe një burim i mirë i yndyrës, proteinave, fibrave dhe antioksidantëve. Aroma e tij e ëmbël funksionon më së miri në produktet e pjekura si ëmbëlsira, biskota dhe kifle.
2.Miell bajame
Mielli i bajames është pa grurë dhe gluten, si dhe një burim i mirë i proteinave, yndyrës së pangopur, magnezit dhe vitaminës E.
3.Mielli i quionas
Mielli quinoa është një miell pa gluten me bazë grurë, i cili ka shumë proteina, hekur, fibra dhe yndyrna të pangopura. Ajo i jep një cilësi mallrave të pjekur, si dhe picave dhe keksave të byrekut, përveç që shërben si një trashës për supat dhe salcat.
4.Miell hikërrori
Mielli i hikërrorit është i pasur me fibra, proteina dhe minerale të shumta.
5.Miell gruri i pastër
Mielli i tërë gruri është i pasur me proteina, fibra dhe disa minerale, veçanërisht në krahasim me miellin e rafinuar të bardhë. Mund të përdoret në shumë produkte të pjekura dhe brumëra.
Lini një koment