Si t’i presim erëzat e freskëta që të lëshojnë maksimumin e aromës
Përdorja e erëzave të freskëta është e pashmangshme për thuajse çdo gatim në kuzhinë. Për supë, tavë apo gjithçka tjetër ato përdoren që të aromatizojnë gatimin dhe t’i japin një shije akoma më të mirë.
Por shpeshherë me siguri keni vënë re se shija e tyre aromatike humbet dhe ju nuk arrini ta kuptoni pse-në…
Qe bimët aromatike që të lëshojnë maksimumin e aromës që përmbajnë duhet të priten mirë. Ja si të veproni:
1.Merrini bimët dhe lajini mirë pa i shtrydhur, thjesht lërini të kullojnë.
2.Pasi kanë kulluar pritini gjethet me kujdes pa i shtypur.
3.Nëse gjethet shtypen humbasin aromën e tyre, ndërsa kur priten në copa të imëta lëshojnë maksimumin e aromës që mbajnë.
Stresi është një pjesë e pandashme e jetës së përditshme, por kur nuk menaxhohet siç duhet, mund të ndikojë negativisht në shëndetin tuaj fizik dhe mendor. Në këtë artikull, do të zbuloni disa mënyra praktike për të menaxhuar stresin...
Fryrja e stomakut është një problem i zakonshëm që prek shumë njerëz dhe shpesh lidhet me zakone të përditshme ushqimi apo mënyrën e jetesës. Nëse dëshironi të ndiheni më rehat dhe të përmirësoni tretjen tuaj, këto këshilla mund t’ju...
Gjumi cilësor është thelbësor për shëndetin fizik dhe mendor, por shumë prej nesh vuajnë nga mungesa e tij. Në këtë artikull, do të gjeni disa këshilla të thjeshta që mund t’i zbatoni për të përmirësuar gjumin tuaj dhe për...
Lini një koment