Si t’i presim erëzat e freskëta që të lëshojnë maksimumin e aromës

Përdorja e erëzave të freskëta është e pashmangshme për thuajse çdo gatim në kuzhinë. Për supë, tavë apo gjithçka tjetër ato përdoren që të aromatizojnë gatimin dhe t’i japin një shije akoma më të mirë.

Por shpeshherë me siguri keni vënë re se shija e tyre aromatike humbet dhe ju nuk arrini ta kuptoni pse-në…

Qe bimët aromatike që të lëshojnë maksimumin e aromës që përmbajnë duhet të priten mirë. Ja si të veproni:

1.Merrini bimët dhe lajini mirë pa i shtrydhur, thjesht lërini të kullojnë.

2.Pasi kanë kulluar pritini gjethet me kujdes pa i shtypur.

3.Nëse gjethet shtypen humbasin aromën e tyre, ndërsa kur priten në copa të imëta lëshojnë maksimumin e aromës që mbajnë.

Lini një koment