Si t’i presim erëzat e freskëta që të lëshojnë maksimumin e aromës
Përdorja e erëzave të freskëta është e pashmangshme për thuajse çdo gatim në kuzhinë. Për supë, tavë apo gjithçka tjetër ato përdoren që të aromatizojnë gatimin dhe t’i japin një shije akoma më të mirë.
Por shpeshherë me siguri keni vënë re se shija e tyre aromatike humbet dhe ju nuk arrini ta kuptoni pse-në…
Qe bimët aromatike që të lëshojnë maksimumin e aromës që përmbajnë duhet të priten mirë. Ja si të veproni:
1.Merrini bimët dhe lajini mirë pa i shtrydhur, thjesht lërini të kullojnë.
2.Pasi kanë kulluar pritini gjethet me kujdes pa i shtypur.
3.Nëse gjethet shtypen humbasin aromën e tyre, ndërsa kur priten në copa të imëta lëshojnë maksimumin e aromës që mbajnë.
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment