Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Vendosni një tenxhere me ujë dhe kripë në sobë për të gatuar makaronat.
Gjithashtu vendosni një tigan në sobë dhe shtoni qepë dhe proshutë dhe i skuqni për 4 - 5 minuta. Shtoni më tej hidhër dhe spec të kuq dhe lërini të skuqen për 1 minutë.
Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe shtoni domatet, vodka, kripë dhe piper për shije.
Kthejeni në nxehtësi mesatare dhe lëreni të ziejë derisa aroma e fortë e alkoolit të jetë gatuar, rreth 15 minuta, duke e përzier herë pas here.
Ndërkohë gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketës.
Rezervoni 1/2 filxhan ujë makarona dhe kulloni makaronat.
Shtoni panën në salcën e përgatitur dhe lëreni të nxehet, rreth 1 minutë.
Shtoni gjithashtu parmixhano, borzilok dhe rigon.
Hidheni salcën tek makaronat e ziera dhe përzijini mirë.
Nëse dëshironi shërbejini makaronat me më shumë parmixhano dhe majdanoz.
Shtoni makarona të kulluara në tenxhere me salcë, hedhin në pallto, ndërsa rralloni salcën me pak ujë makaronash sipas nevojës. Shërbejeni të ngrohtë me më shumë parmigan dhe garniturën me më shumë borzilok nëse dëshironi.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment