Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Një miks i kanellës dhe tërshërës do të na japë në fund në fund disa mollë...po çfarë mollësh ama...!
Parangrohni furrën në 190 gradë.
Merrni një tavë dhe radhisni njëra pas tjetrës mollët e lara dhe të prera përgjysmë.
Në një tas kombinoni vajin, sheqerin, miellin, tërshërën dhe kanellë. I përzieni mirë e mirë.
Vendosni nga një lugë gjelle tek mesi i secilës mollë ( shikoni foton për më tepër orientim)
I piqni për 25-30 minuta derisa mollët të zbuten. Ju bëftë mirë!
Mollët i lani, por mos i qëroni. I prisni përgjysmë dhe i pastroni nga farat.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment