Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
E kishe menduar që buka jote të jetë e pasur me antioksidantë falë boronicave? Përgatite nga duart e tua më mirë dhe nis nga puna tani me recetën e Nepsit...
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Në një tas të madh rrihni bashkë vezët me sheqerin, Shtoni më pas vajin, lëkurën e limonit, vaniljen dhe kungujt.
I përzieni mirë.
Ndërkohë në një tas tjetër bashkoni miellin, kripën, pluhurin pjekës dhe sodën e pjekjës. I përzieni mirë dhe ia shtoni tasit të parë.
I përzieni mirë me një spatul gome. Shtoni boronicat dhe i përzieni mirë.
E shtroni masën në një tavë specifike dhe e përhapni mirë. E fusni në furrë për 40-45 minuta.
Pasi buka të jetë gati, do të ishte ideale për ta shijuar me një filxhan çaj.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment