Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Një pjatë e dytë me mish të zier të butë, me salcë të shijshme aromatike, perfekte për t’u servirur në tryezë gjatë ditëve të festave. Mishi i viçit me salcë jeshile është i thjeshtë për t’u përgatitur, ideal për t’u shijuar me vezë të ziera e sallatë të freskët.
Vendoseni mishin e viçit në një tenxhere me ujë të bollshëm të vluar së bashku me karotat, kërcellin e selinosë dhe qepën e prerë në copa. Shtoni disa kokrra piper dhe pak kripë. Ziejeni për një orë e gjysmë dhe lëreni të ftohet më pas.
Merrni vezët e thëllëzës, futini në një tenxhere, mbulojini me ujë të ftohtë dhe vendoseni tenxheren në zjarr: llogarisni 3 minuta që nga momenti që uji merr valë, më pas hiqini vezët dhe lërini të ftohen në ujë të ftohtë.
Lani dhe thani majdanozin. Transferojeni në mikser bashkë me pak kripë, pak vaj ulliri, açuget ose sardelet dhe frulojini me shpejtësi. Shtoni më pas dy prej vezëve të ziera të thëllëzës dhe fetat e bukës të cilave u keni hequr koret, lagini me pak uthull dhe frulojini përsëri. Në fund duhet të përftoni një salcë kremoze.
Lani rukolën, thajeni dhe vendoseni në një pjatë servirjeje. Prisni mishin e zier në copa të vogla dhe vendoseni sipër rukolës. Kompletojeni me vezët e ziera të prera përgjysmë dhe vendosni ullinjtë në sipërfaqe. Servireni mishin me salcën jeshile.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment