Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Kombinoni mjaltin, mustardën, hudhrën, specin e kuq, 3 lugë vaj ulliri, uthull molle, kripë dhe piper në një tas të vogël.
Vendosni copat e derrit në një qese plastike dhe derdhini siper marinadën e përgatitur (gjysmën).
Mbylleni mishin mirë me qese dhe lerëni në frigorifer për të paktën 1 orë.
Nxirreni mishin nga marinada dhe vendosni në peshqirë letre.
Vini tiganin me vaj ulliri në zjarr mesatar dhe hidhni copat e mishit të skuqen.
Skuqeni deri sa të ketë marrë ngjyrë kafe të errët në të dyja anët.
Pasi mishi është skuqur lëreni të pushojë në pjatë dhe marindaën e tepruar hidheni në tigan dhe lëreni të gatuhet për 5-7 minuta.
Pasi marinada gatuhet hidheni në pjatën e mishit dhe shërbejeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment