Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Mjafton të kemi pak ide sesi t'i konsumojmë perimet dhe s'do të na mërziten asnjëherë! E tillë është edhe kjo recetë, disi e pazakontë në pamje të parë!
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Merrni një tavë, shtroni një letër kuzhinë dhe sipër shtroni petën e gatshme në të gjithë sipërfaqen e tavës.
Shtypeni me piru.
E piqni petën për 10-15 minuta dhe më pas e hiqni nga furra. E lini të ftohet plotësisht.
Në një enë kombinoni kremin e djathit, majonezën, pak kripë e pipër dhe i përzieni të gjitha bashkë me një mikser.
Tani lyeni petën në të gjithë gjatësinë e saj me masën që përgatitët.
Sipër i shtoni brokolin, lulelakrën, karotat, domaten dhe qepët e njoma.
I vendosni një letër kuzhine sipër dhe shtypni me dorë perimet.
Më pas e hiqni letrën dhe e mbështillni mirë me një qese kuzhine. E fusni në frigorifer për të paktën 1 orë.
Në fund prisni një copë trekëndëshe dhe shijojeni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment