Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ta shijosh këtë ëmbëlsirë nga duart tuaja, është më e lehtë nga sa e keni menduar!
Vendosim në një qese 12 biskota dhe i thërrmojmë ato. Pasi i thërrmojmë i vendosim në një tas.
Shtojmë në tas gjalpin e tretur dhe e përziejmë së bashku me biskotat e thërrmuara.
E ndajmë këtë masë në katër gota duke e ngjeshur me majën e një luge.
Rrahim kremin pana sa të ngurtësohet.
Në një tas tjetër përziejmë kremin e djathit me dy ose tre lugë sheqer, vanilje, I përziejmë mirë.
Shtojmë në tasin me krem djathi, lugë-lugë panën e rrahur.
E përziejmë gradualisht derisa të bashkohet bashkë djathi me kremin.
Vendosim kremin e bashkuar në një xhep pastiçerie dhe mbushim gotat, ku si bazë kemi biskotat e thërrmuara.
Zbukurojmë gotat me copëza biskote ose me një biskotë oreo dhe i vendosim në frigorifer për 3 orë. Shijojini!
Receta marrë nga shqiptarja.com
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment