Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngrohim furrën në temperaturë maksimale ose mundësisht në opsionin grill.
Veshim një tavë të madhe të sheshtë me letër kuzhine dhe e lëmë mënjanë.
Hedhim midhjet në një tenxhere të madhe dhe i vëmë në zjarr që të hapen.
Kullojmë lëngun në një napë që të mbeten aty gjithë papastërtitë dhe e hedhim lëngun në një tas të madh.
Sistemojmë të gjithë midhjet në tavë duke u hequr guackën boshe.
Fusim bukën, majdanozin, piperin, hudhrat në një mikser dhe i grijmë imët.
Në një tas të madh hedhim bukën e aromatizuar, 3 lugë djath parmixhano të grirë, lëkurat e limonit, 2 kupa nga lëngu i midhjeve dhe shtojmë pak lëng limoni për shije.
Mbushim midhjet një e nga një dhe në fund i spërkasim me djathin e mbetur dhe vaj ulliri.
I pjekim në furrën e parangrohur për 15 min ose sa të marrin ngjyrë.
Shijojini me një gotë verë të bardhë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment