Lulelakër në furrë me bajame e kanellë. E sigurt që do t’ju pëlqejë
Një perime fantastike për shëndetin tonë: përmban 25 kalori për 100 gramë. E shkëlqyer gjatë dietave, stabilizon presionin e gjakut dhe përmban plot vitamin e minerale.
Lulelakra ka shumë përdorime në kuzhinë dhe kjo recetë do t’ju bëjë ta shijoni më shumë:
1 lulelakër
1 thelpi hudhër
2 lugë gjelle majdanoz i grirë
50 gr bajame të qëruara
1 lugë kafeje kanellë pluhur
Lëngu i një limoni
3 lugë gjelle vaj susami
Kripë dhe piper i kuq
Përgatitja:
Prisni lulelakrën, lajeni dhe pasi e keni ndarë në copëza, gatuajeni në avull.
Kullojeni dhe vendoseni në një tenxhere bashkë me vajin, majdanozin, lëngun e limonit dhe kanellën.
Shtoni kripë dhe piper. Copëtojini bajamet dhe shtojini tek lulelakra. Lërini të vaken para se t’i shërbeni. Sipas dëshirës, shtoni edhe disa pika uthull balsamike.
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Lini një koment