Lulelakër në furrë me bajame e kanellë. E sigurt që do t’ju pëlqejë

Një perime fantastike për shëndetin tonë: përmban 25 kalori për 100 gramë. E shkëlqyer gjatë dietave, stabilizon presionin e gjakut dhe përmban plot vitamin e minerale.

Lulelakra ka shumë përdorime në kuzhinë dhe kjo recetë do t’ju bëjë ta shijoni më shumë:

  • 1 lulelakër
  • 1 thelpi hudhër
  • 2 lugë gjelle majdanoz i grirë
  • 50 gr bajame të qëruara
  • 1 lugë kafeje kanellë pluhur
  • Lëngu i një limoni
  • 3 lugë gjelle vaj susami
  • Kripë dhe piper i kuq

 

Përgatitja:

  1. Prisni lulelakrën, lajeni dhe pasi e keni ndarë në copëza, gatuajeni në avull.
  2. Kullojeni dhe vendoseni në një tenxhere bashkë me vajin, majdanozin, lëngun e limonit dhe kanellën.
  3. Shtoni kripë dhe piper. Copëtojini bajamet dhe shtojini tek lulelakra. Lërini të vaken para se t’i shërbeni. Sipas dëshirës, shtoni edhe disa pika uthull balsamike.

 

Lini një koment