Lazanjë e gatuar me rikota, borzilok dhe vezë të zier

Ingredientët

  • 8 fletë lasanjë
  • 3 thelpinj hudhër
  • Majdanoz
  • 250 gr ricotta
  • 100 ml krem pana
  • Borzilok
  • 2 lugë çaji uthull e bardhë
  • 4 vezë

Udhëzimet

1

Fusni lazanjën në ujë të valuar me kripë për 5 minuta.

2

Nxirrini nga uji, lereni të kullojnë dhe rifreskojini në ujë të ftohtë.

3

Pastaj pritini në gjysmë diagonalisht.

4

Në një blender, hidhni hudhër, majdanoz, riccota dhe kremin.

5

Shtoni kripë dhe piper të zi.

6

Vendosni një shtresë lazanjë, riccota dhe borzilok në 4 pjata.

7

Në një tigan, hidhni 3 litra ujë dhe hidhni uthull dhe një majë luge kripë.

8

Hidhni brenda vezët dhe lerini të ziejnë për 4 minuta.

9

Pasi të jenë zier hidhni nga një vezë mbi secilën nga pjatat e me lazanjë dhe hidhni sipër piper të zi.

Lini një koment