Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Presim filetot e pulës në kubikë në drejtim të kundër të fijeve. Presim më pas kungujt në gjysëm rrathë.
Në një tigan të thellë hedhim 2 lugë vaj ulliri dhe kaurdisim qepën të grirë hollë duke e spërkatur me kripë dhe piper.
Pasi qepa të jetë kaurdisur shtojmë filetot e pulës dhe i lemë derisa të ndryshojnë ngjyrë.
Më pas shtojmë kungujt dhe orizin dhe vazhdojmë kaurdisjen për 2-3 minuta. Lëngun e pulës e kemi ngrohur dhe e shtojmë në gatim së bashku me pak lëng limoni.
Në fund shtojmë hudhrën të grirë në rende, e mbulojmë tiganin me kapak dhe e lemë gatimin në temperaturë mesatare për 10 minuta.
Heqim kapakun, shtojmë pak vaj ulliri dhe disa gjethe borziloku ose nenexhiku. Sipas dëshirës mund të shtojmë dhe pak djathë kaçkavall të fortë të grirë në rende.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment