Kjo stinë na lejon të përdorim shumë erëza të çmuara aromatike të cilat u japin shumë shije pjatave tona. Si thoni të përdorni mente, rozmarinë, borzilok e rigon për të përgatitur në shtëpi një kripë të mrekullueshme të aromatizuar? Një recetë e dobishme me kosto zero dhe një mënyrë për të reduktuar konsumin e kripës: mjafton pak fare për t’i bërë pjatat tuaja shumë të shijshme.
Përbërësit:
300 gram kripë e ashpër (mundësisht bio)
Një degëz trumëz
gjethe menteje
gjethe manxurane
një degë rozmarinë
disa gjethe borzilok
rigon
majdanoz
Përgatitja:
Vendosni gjethet e erëzave në një letër furre pas i keni larë dhe thajini në 50 gradë për 20 minuta. Në këtë mënyrë do të jenë tharë dhe mund të përdoren menjëherë.
Vendosini të gjithë përbërësit në një mikser ose grirëse dhe grijini derisa të përftoni një kripë të aromatizuar.
Vendoseni kripën në një kavanoz me mbyllje hermetike.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment