Krem dy-ngjyrësh me biskota Oreo, sipas kuzhinës së Helgës!

Krem dy-ngjyrësh me biskota Oreo, sipas kuzhinës së Helgës!

Persona: 6
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 20 minuta

Instagrami është kthyer padyshim në një "minierë" për receta të arta, të gatuara plot dashuri e profesionalizëm nga duart e amvisave për t'u patur zili. Nepsit sot i tërhoqi syrin kjo ëmbëlsirë fantastike dhe vendosni ta ndajë edhe me ju!

Ingredientët

  • Për bazën: 1 pako biskota oreo
  • 2 lugë gjelle gjalpë
  • Për kremin:
  • 800 ml qumësht
  • 2 vezë në temperaturë ambienti
  • 5 lugë gjelle sheqer
  • 5 lugë gjelle niseshte

Udhëzimet

1

Fillimisht montoni bazën. Në një mikser bashkoni biskotat oreo dhe gjalpin e shkrirë.

2

Me ndihmën e një luge e hidhni masën nëpër tasa ose gota dhe i ngjeshni mirë me shpinën e lugës.

3

Më pas vijoni me përgatitjen e kremit. Të gjithë përbërësit i përzieni në një tas dhe më pas i vini në zjarr të avashtë.

4

Trazojini vazhdimisht në mënyrë që të mos krijojë kokrriza.

5

Kur ta shikoni që kremi është trashur ndajeni në dy pjesë jo të barabarta.

6

Tek pjesa që ka më shumë krem shtoni vaniljen. Tek pjesa që ka më pak shtoni kakaon.

7

Pasi janë ftohur masat, i shpërndani tek gotat.

8

Në fillim masën me vanilje e më pas atë me kakao, derisa të dalë si tek fotoja në recetë. Ju bëftë mirë!

Shënime

Receta dhe foto kryesore marrë nga blogu "Helgas Kitchen" në Instagram

Lini një koment