Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ndajeni në kotoleta brinjën e qengjit.
Marinojeni mishin 12 orë përpara me vaj, rozmarinë dhe kripë të zezë.
Pastaj merreni dhe skuqeni pak në tigan.
Hiqeni mishin dhe vëreni mënjanë.
Përgatitja e kores krokante:
Hidhni në grirëse tulin e bukës, vajin e hudhrave, parmixhanon, erëzat, kripën dhe piperin.
Grijini derisa të bëhet një masë homogjene.
Me këtë masë lyejini kotoletat dhe piqini në furrë për 15 minuta në temperaturën 170 gradë.
Pjata shoqërohet me tavë perimesh të përgatitur me domate, kunguj, speca jeshil, speca të kuq dhe trumzë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment