Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
A keni limona në kuzhinë? Mos përtoni atëherë të përgatisni një kek të shijshëm shtëpie me to!
Në një tas rrahim vezët, shtojmë sheqerin dhe i përziejmë së bashku derisa sheqeri të shkrijë dhe vezët të zbardhen.
Shtojmë qumështin dhe i përziejmë, shtojmë vajin dhe lëngun e limonit, lëkurën e limonit, miellin e situr, pluhurin pjekës dhe i përziejmë së bashku.
Lyejmë një tepsi keku me gjalpë dhe e pudrosim me miell.
Shtojmë brumin e kekut dhe e vendosim në furrën e parangrohur në temperaturë 175-180 gradë, për 40 minuta. Ju bëftë mirë!
Receta marrë nga shqiptarja.com
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment