Bëjmë bashkë trahana
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
Pastroni qershitë nga bërthamat, pa u prishur formën.
Vendosni një tenxhere në zjarr dhe shtoni qershitë. Më pas shtoni sheqerin dhe 1 litër ujë. I lini të ziejnë dhe i hiqni vazhdimisht shkumën e bardhë që del sipër. Duhen gati 50 minuta që reçeli të trashet dhe nga fundi i shtoni limontozën.
Prisni pak sa të ftohet dhe më pas e shpërndani reçelin nëpër kavanoza. Ju bëftë mirë!
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
Me siguri s’ju ka shpëtuar as ju receta e famshme dhe shumë e thjeshtë që ka qarkulluar në Tik Tok, buka me hudhra. Në fakt, nevojiten vetëm pak përbërës për një bukë me super shije, për të lëpirë gishtat....
HAPI 1Hidhni sheqerin dhe 1 litër ujë në një tenxhere mbi nxehtësi mesatare dhe ngrohni duke e trazuar derisa sheqeri të tretet. Hiqeni nga zjarri dhe lëreni të ftohet plotësisht. HAPI 2Vendosni luleshtrydhet në një blender dhe lërini të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment