Koha më e mirë për të shijuar një gliko portokalli! Ja receta e përgatitjes

Koha më e mirë për të shijuar një gliko portokalli! Ja receta e shijshme

Persona: 6
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 30 minuta

Le t'i shfrytëzojmë portokajtë për një gliko me shije dhe aromë unike!

Ingredientët

  • 5 kokrra portokall
  • 1 kg sheqer
  • 500 ml ujë
  • 1 kokërr limon

Udhëzimet

1

Si fillim, qëroni mirë portokajtë, duke u pastruar edhe pjesën e bardhë që mbetet dhe më pas i prisni në feta të holla.

2

Futini portokajtë në ujë dhe vendosini të ziejnë.

3

Pasi uji arrin pikën e vlimit dhe portokalli ka arritur proçesin e tij termik, i nxirrni dhe i vendosni në një enë me ujë të ftohtë.

4

Pasi portokalli ftohet, në një enë tjetër hidhni 150 ml ujë dhe i shtoni 300 gram sheqer.

5

Pasi bëni bashkimin e këtyre përbërësve, i vendosni në zjarr të lehtë deri sa të fillojë të trashet pak lëngu.

6

Pas këtij procesi, hidhni portokajtë dhe lerini në zjarr të ulët për 10 minuta.

7

Pas 10 minutave e hiqni enën nga zjarri.

8

Lëreni për 30 minuta deri sa masa që ndodhet në enë të ftohet plotësisht.

9

Më pas e vendosni enën sërish në zjarr të ulët për 10 minuta të tjera dhe hiqeni sërish e lëreni të ftohet.

10

Këtë proces do e bëni 3-4 herë, deri sa lëngu i glikosë të jetë i trashë.

11

Pas përfundimit të gatimit, shërbejeni glikonë.

Lini një koment