Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Le t'i shfrytëzojmë portokajtë për një gliko me shije dhe aromë unike!
Si fillim, qëroni mirë portokajtë, duke u pastruar edhe pjesën e bardhë që mbetet dhe më pas i prisni në feta të holla.
Futini portokajtë në ujë dhe vendosini të ziejnë.
Pasi uji arrin pikën e vlimit dhe portokalli ka arritur proçesin e tij termik, i nxirrni dhe i vendosni në një enë me ujë të ftohtë.
Pasi portokalli ftohet, në një enë tjetër hidhni 150 ml ujë dhe i shtoni 300 gram sheqer.
Pasi bëni bashkimin e këtyre përbërësve, i vendosni në zjarr të lehtë deri sa të fillojë të trashet pak lëngu.
Pas këtij procesi, hidhni portokajtë dhe lerini në zjarr të ulët për 10 minuta.
Pas 10 minutave e hiqni enën nga zjarri.
Lëreni për 30 minuta deri sa masa që ndodhet në enë të ftohet plotësisht.
Më pas e vendosni enën sërish në zjarr të ulët për 10 minuta të tjera dhe hiqeni sërish e lëreni të ftohet.
Këtë proces do e bëni 3-4 herë, deri sa lëngu i glikosë të jetë i trashë.
Pas përfundimit të gatimit, shërbejeni glikonë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment