Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Vendosni mishin të ziejë me pak kripë.
Në një tenxhere, shtoni 2 lugë gjalp dhe një lugë vaj ulliri.
Shtoni edhe 4 lugë miell dhe i përzieni pak, jo të skuqet shumë.
Më pas shtoni aty 4 gota nga lëngu i mishit.
Shtoni 5 thelpinj hudhër të shtypur dhe e lini derisa lëngu të trashet duke e trazuar vazhdimisht me rrahësen e vezëve.
Në një tas shtoni dy vezë, i rrihni mirë dhe më pas i shtoni 2 gota kos.
Përzijini mirë derisa te homogjenizohen.
Pasi lëngu është trashur ulni nxehtësinë në minimum dhe shtoni kosin me vezët.
E lini edhe 5 minuta pas vlimit duke e trazuar vazhdimisht me telin e vezëve.
Shtoni copat e mishit dhe e lini 10 minuta.
Për ta servirur mund ti shtoni majdanoz, kopër, piper sipas dëshirës.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment