Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Kiflet janë vërtet shumë praktike për t'u bërë. Mund t'i merrni me vete në një udhëtim, punë, shkollë e kudo tjetër!
Në tavolinën e punës shtroni miellin dhe hapni një hapësirë në mes. Shtoni qumështin.
Shtoni kripën, sheqerin, pluhurin pjekës dhe sodën.
Shtoni vajin dhe punojeni masën me duar.
Tani shtoni kosin dhe vazhdoni ta punoni brumin derisa të arrini një masë homogjene.
Hapni një petë të madhe dhe e ndani në shirita të gjatë.
Mbushjen mund ta bëni sipas dëshirës me rikota ose me nutella.
I rrotulloni më pas kiflet dhe i vendosni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
Sipër i lyeni me të verdhë veze dhe nëse dëshironi mund t'i shtoni edhe disa fara susami.
I fusni në furrë për 25 minuta në temperaturë 180 gradë. Prisni pak sa të ftohen dhe më pas mund t'i shijoni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment