Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Përziejmë miellin me kakaon, e hedhim në banak dhe hapim në mes një gropë ku hedhim 3 kokrrat e vezës.
Fillojmë të rrahim me pirun vezët, duke marrë ngadalë miell nga përzierja! Punohet kështu deri sa vezët të kenë thithur miellin dhe më pas punojmë brumin me dorë, si për pasta normale.
Nëse del i thatë dhe i ashpër, i hedhim pak ujë, pasi brumi me kakao nuk është shumë elastik.
Brumi lihet në frigorifer të paktën 30 minuta, hapet dhe kalohet në makinën e pastës.
Nga ky brumë paste bëhen ravioli, taliatele ose spageti!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment