Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tenxhere me ujë vendosni për të zierë dardhat. I shtoni 1 filxhan sheqer, vaniljen, dhe lëkurën e limonit. I lini dardhat të ziejnë për gati 20 minuta.
Në në enë rrihni vezët me sheqerin. Shtoni miellin, pluhurin pjekës, çokollatën, gjalpin, qumështin dhe arrat e thërrmuara.
Merrni një tavë specifike keku të lyer me pak gjalpë. Tek masa e brumit vendosni dardhat e ziera më parë (të ndarë përgjysmë, pa fara dhe pa lëkurë).
Shtroni masën me kujdes dhe e fusni kekun në furrë për 40 minuta në temperaturë 180 gradë celsius. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment