Kek me banane dhe çokollatë, për ta nisur javën ëmbël!

Kek me banane dhe çokollatë, për ta nisur javën ëmbël!

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 25 minuta

Kek i thjeshtë në kushte shtëpie, por shumë praktik në përgatitje dhe me një shije të përsosur!

Ingredientët

  • 2 vezë
  • 100 ml vaj
  • 100 ml qumësht
  • 200 gram sheqer
  • 220 gram miell
  • 1 zarf pluhur pjekjeje
  • 1 copë çokollatë
  • 5 banane

Udhëzimet

1

Në një tas rrihni vezët me sheqerin më një mikser elektrik.

2

Shtoni vajin, qumështin, pluhurin pjekës, çokollatën e thërrmuar dhe vazhdoni t’i trazoni.

3

Gradualisht shtoni miellin.

4

Merrni një tavë për kekun dhe e lyeni me pak vaj.

5

Shtroni gjysmën e mbushjes që përgatitët. Sipër radhisni fetat e bananeve. Tani shtoni gjysmën tjetër të mbetur të kekut.

6

Në fund shtroni fetat e bananeve në të gjithë sipërfaqen e kekut.

7

E fusni në furrë për 25-30 minuta në temperaturë 180 gradë.

8

Spërkateni me sheqer pluhur nëse dëshironi. Ju bëftë mirë!

Lini një koment