Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në një enë shtoni panën dhe e përzieni me një rrahës elektrik.
Shtoni qumështin e kondensuar dhe vaniljen. I trazoni mirë. Ndajeni masën në dy pjesë dhe tek njëra shtoni kakaon.
Tani merrni 1 biskotë që në këtë rast këshillohet të jenë drejtëkëndëshe dhe i shtroni sipër një lugë gjelle nga kremi i bardhë, vendosni një biskotë tjetër dhe shtroni një lugë gjelle nga kremi me kakao.
Përsëriteni këtë dy herë (pra gjithsesj do jenë 4 biskota).
Qëroni nektarinat, i hiqni bërthamat dhe lëkurën. Më pas i kaloni në tenxhere, i shtoni dy lugë gjelle sheqer dhe prisni derisa të treten.
Pas kësaj i lini të ftohen disi.
Merrni një tavë dhe shtroni në të akulloret me biskota. Sipër i shtoni nektarinat e sheqerosura.
I fusni akulloret në frigorifer dhe i lini për të paktën dy orë. Pas kësaj mund t’i shijoni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment