Karkaleca në tigan me salcë soje dhe mjaltë

Ingredientët

  • 1/3 filxhan mjaltë
  • 1/4 filxhan salcë soje
  • 1 lugë gjelle hudhër të grirë
  • 1 lugë çaji xhenxhefil i freskët i grirë
  • 1 kuti karkaleca të papërpunuara
  • 2 lugë çaji vaj ulliri
  • Qepë e njomë e copëtuar për garniturë

Udhëzimet

1

Futeni mjaltin, salcën e sojes, hudhren dhe xhenxhefilin së bashku në një tas të mesëm.

2

Vendosni karkalecat në një qese dhe hidhni gjysmën e përzierjes së marinadës në krye duke e përzier.

3

Lërini karkaleca të marinohen në frigorifer për 15 minuta.

4

Mbulojini dhe ftohni pjesën tjetër të marinadës.

5

Nxehni vajin e ullirit në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe vendosni karkalecat në tigan.

6

Gatuajini karkalecat në të dyja anët pastaj shtoni marinadën e mbetur dhe gatuajini rreth 1 minutë më shumë.

7

Shërbejini karkalecat me salcë dhe një garniturë me qepë të njomë.

Lini një koment