Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere vini 3 gota ujë që të valojnë në nxehtësi të lartë.
Më pas hiqini kapakun dhe shtoni miell të bluar, 1 lugë çaji kripë dhe 1/2 lugë çaji piper.
Ulni nxehtësinë dhe përzijeni ujin më përbërësit për rreth 5 minuta.
Hiqeni tenxheren nga soba dhe lerëni të mbuluar me kapak të rrijë e ngrohtë.
Ndërkohë shtoni karkalecat e detit në ujin me kripë dhe piper.
Pastaj në një tigan shkrini 2 lugë gjelle gjalpë .
Shtoni karkalecat, hudhrat dhe specin e kuq dhe lërini për 3 - 4 minuta.
Hiqini nga soba dhe shtoni 2 lugë ujë, lëng limoni dhe majdanoz.
Perzijini mirë dhe më pas shtoni edhe ujin me kripë e pipër.
Pastaj hidheni në enën ku doni ta shërbeni dhe shoqërojeni me limon.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment