Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere vini 3 gota ujë që të valojnë në nxehtësi të lartë.
Më pas hiqini kapakun dhe shtoni miell të bluar, 1 lugë çaji kripë dhe 1/2 lugë çaji piper.
Ulni nxehtësinë dhe përzijeni ujin më përbërësit për rreth 5 minuta.
Hiqeni tenxheren nga soba dhe lerëni të mbuluar me kapak të rrijë e ngrohtë.
Ndërkohë shtoni karkalecat e detit në ujin me kripë dhe piper.
Pastaj në një tigan shkrini 2 lugë gjelle gjalpë .
Shtoni karkalecat, hudhrat dhe specin e kuq dhe lërini për 3 - 4 minuta.
Hiqini nga soba dhe shtoni 2 lugë ujë, lëng limoni dhe majdanoz.
Perzijini mirë dhe më pas shtoni edhe ujin me kripë e pipër.
Pastaj hidheni në enën ku doni ta shërbeni dhe shoqërojeni me limon.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment