Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lajmë dhe pastrojmë kallamarët.
Heqim tentakulat dhe i lëmë ne anë për ti përdorur më pas gjatë gatimit.
Në një tigan hedhim vajin e ullirit, qepën, dhe tentakulat e kallamarit.
Shtojmë domatet dhe salcën e domates.
Pasi domatja ka lëshuar lëngun e saj shtojmë orizin dhe e trazojmë vazhdimisht.
Shtojmë erëzat dhe pasi orizi të ketë marrë nxehtësinë e duhur e shuajmë masën me verë.
Shtojmë pak e nga pak ujin.
Pasi masa ta ketë përthithur të gjithë ujin e heqim tiganin nga zjarri.
Në një tavë kemi bërë gati kallamarët të cilët do ti mbushim me orizin e pergatitur më parë.
I mbyllim me kruajtëset e dhëmbëve.
Pjesën e mbetur të masës e shtojmë në tavë.
Shtojmë majdanozin, menten dhe ujin.
I pjekim ne furrë në temperaturë 180 gradë.
Ju bëftë mirë1
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment