Nxehtësia e lartë në të cilën skuqen, shkakton dy dukuri : ngacmon një sërë reaksionesh kimike që prodhojnë substanca veçanërisht të shijshme dhe krijojnë një shtresë krokante në sipërfaqe që mban brenda gjithë përbërësit aromatik.
Megjithatë që të shmangni vetitë e tyre të pashëndetshme, merrni parasysh këto dy këshilla:
1. Përdorni yndyrnat e pangopura

Përdorni vajin e ullirit për t’i gatuar ato. Yndyrnat e pangopura të tij e mbrojnë ushqimin nga efektet negative.
2.Mos e lini vajin të digjet

Temperatura e skuqjes nuk duhet të jetë asnjëherë aq e lartë sa vaji të fillojë të digjet. Shmagni djegien sepse ushqimi në brendësi do të jetë gjithmonë i pagatuar. Për skuqje perfekte, temperatura duhet të jetë e lartë dhe të mos e kalojë asnjëherë temperaturën e djegies së vajit që përdorni.
Lini një koment