Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngrohni furrën në 180 gradë.
Në një tas të cekët hidhni së bashku thërrimet bukës dhe djathin parmixhano.
Në një tas tjetër hidhni sëbashku vezët dhe ujin.
Zhytni secilën nga fetat e patëllxhanit në vezët e rrahura dhe pastaj i kaloni në thërrimet e bukës.
Në një tavë vendosni një letër pjekje dhe hidhni fetat e patëllxhanëve të bërë me vezë e thërrime.
Piqini në furrë për 25 minuta.
Pasi të jenë pjekur patëllxhanët në një tavë tjetër hidhni një shtresë me salcë marinara dhe sipër vendosni patëllxhanët e pjekur.
Shtoni sërish një shtresë me marinara dhe pastaj mbusheni me djathë të grirë parmixhano.
Piqeni në furrë për 25-30 minuta derisa djathi të shkrihet dhe të marrë ngjyrë të artë.
Spërkateni me borzilok të prerë dhe shërbejeni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment