Ja si mund të gatuani në shtëpi një supë verore me kos
60 gr oriz
800 ml ujë
10 gr kripë
1 kokërr vezë
60 gr miell
300 gr kos
40 gr gjalpë
10 gr nenexhik
1.Lani orizin, hidheni në një tenxhere me ujë e kripë dhe gatuajeni për rreth gjysmë ore ose deri kur të zbutet.
2.Përzieni miellin me kosin në një enë duke bërë kujdes që të mos krijohen kokrra, më pas shtoni vezën dhe përziejeni mirë. Shtoni disa lugë lëng nga tenxherja e orizit dhe përziejeni mirë, në mënyrë që masa të ngrohet.
3.Më pas masën me kos hidheni në tenxhere dhe duke e përzier vazhdimisht dhe lëreni të ziejë për rreth 10 minuta.
4.Shkrini gjapin në një tigan dhe hidhjani duke e përzier, supës.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment