Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Recetë që ka sy, por edhe shumë shije të mirë!
Lani kungujt dhe pritini në feta për së gjati. Më pas piqini në skarë ose tost nga të dy anët.
Hidhni në gotën e mikserit tonin, ullinjtë, açuget, borzilokun dhe panën dhe miksojini derisa të merrni një krem homogjen.
Shpërhapeni nëpër kungujt e pjekur dhe më pas rrotullojini në vetvete.
Fiksojini involtini-t me kunja dhëmbësh. Dekorojini duke vendosur edhe ullin të zinj, kaperi ose domate.
Sipas shijes tuaj, mund t’i shërbeni involtini-t edhe me një salcë të shijshme të bërë në shtëpi.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment