Herës tjetër që do të blesh mish, ki parasysh këto 4 sekrete!
Të zgjedhësh gjërat e lira nuk është ideja më e mirë kur vjen puna sidomos tek mishi. Kur bëhet fjalë për cilësinë e mishit, kushtojini vëmendje se për cilën pjesë të trupit të kafshës bëhet fjalë.
Sipas studimeve, mishi më i mirë vjen nga brinjët, pjesa e pasme dhe ijeve.
Kjo në fakt është pjesa më e kushtueshme e mishit, por njëkohësisht edhe pjesa që gatuhet më mirë, më shpejt dhe është më e lehtë për t’u konsumuar.
Kur blini mish, kini parasysh që të mos jetë shumë i thatë ose shumë i lëngshëm.
Aroma e mishit madje duhet të jetë pak acidike. Ngjyra duhet të jetë e fortë dhe mishi nuk duhet të jetë shumë i butë apo i fortë kur e prekni./neps.al
Luleshtrydhet prishen shpejt, por me këtë truk të thjeshtë mund t’i mbani të freskëta për disa ditë më shumë: 1️⃣ Shpëlajini me uthull të holluar – Përzieni 1 filxhan uthull molle ose të bardhë me 3 filxhanë ujë dhe...
Nëse nuk keni një ndarës vezësh, ky truk i thjeshtë do t’ju ndihmojë: 1️⃣ Metoda e shishes plastike – Thyejeni vezën në një tas. Merrni një shishe plastike bosh, shtrydheni pak dhe vendoseni grykën mbi të verdhën. Lëshoni shtrëngimin...
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Lini një koment