Gjoks pule i mbushur me proshutë dhe spinaq

Ingredientët

  • 4 gjokse pule
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 4 kuti krem djathi
  • 1/2 filxhan spinaq të ngrirë
  • 1/3 filxhan artichoke
  • 1 filxhan mocarela
  • Spec i kuq i grimcuar
  • 4 shirita proshutë
  • 2 lugë vaj ulliri ekstra i virgjër

Udhëzimet

1

Nxehim paraprakisht furrën në 200 °C.

2

Rreshtoni një fletë pjekje të madhe në tavë.

3

Mishin e pulës priteni në mes pa e prishur dhe marinojeni pak me kripë e piper dhe vendoseni në fletën e pjekjes së përgatitur.

4

Në një tas të mesëm, kombinoni djathin krem, spinaqin, artichoken dhe ½ filxhan mocarela.

5

Shtoni kripë, piper dhe specin e kuq.

6

Mbushni mishin e pulës me përzierjen e djathit krem dhe mbështillini copat e mbetura me nga një copë proshutë.

7

Hidhni sipër mocarela dhe shtoni pak vaj.

8

Piqini derisa të gatuhet mishi i pulës rreth 35 minuta.

Lini një koment