Bëjmë bashkë trahana
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere me pak vaj luledielli skuqni qepën e grirë imët.
Pas 10 minutash shtoni mishin dhe e trazoni mirë. I shtoni pak piper. Ndërkohë duhet të keni pastruar mashurkat mirë, t'i keni hequr kokën dhe bishtin.
Shtoni salcën dhe e përzieni.
Tani shtoni mashurkat, i trazoni edhe njëherë dhe i shtoni ujë, sa të mbuloni përbërësit.
Pai ta ketë pirë ujin, do i shtoni sërish gjellës edhe dy gota ujë.
Pasi mishi dhe mashurkat të jenë zbutur tërësisht, do i shtoni një lugë gjelle kripë (jo plot). Gjella është gati. Ju bëftë mirë!
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
Me siguri s’ju ka shpëtuar as ju receta e famshme dhe shumë e thjeshtë që ka qarkulluar në Tik Tok, buka me hudhra. Në fakt, nevojiten vetëm pak përbërës për një bukë me super shije, për të lëpirë gishtat....
HAPI 1Hidhni sheqerin dhe 1 litër ujë në një tenxhere mbi nxehtësi mesatare dhe ngrohni duke e trazuar derisa sheqeri të tretet. Hiqeni nga zjarri dhe lëreni të ftohet plotësisht. HAPI 2Vendosni luleshtrydhet në një blender dhe lërini të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment