Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Pas gishtave të shtrigës në fakt fshihet një shije e mrekullueshme që kombinon përbërësit më të mirë të të ëmblave!
Në një mikser bashkoni gjalpin e shkrirë, me sheqerin dhe i rrihni 3 minuta. Shtoni vezën, vaniljen, arrëmyshkyn, pluhurin pjekës dhe kanellën. Vazhdoni t’i trazoni mirë.
Shtoni miellin dhe vazhdoni t’i përzieni. Nëse nuk keni një mikser elektrik mund t’i bëni manualisht me dorë në një enë të madhe.
Brumin e mbështillini me një letër kuzhine dhe e fusni në frigorifer për 1 orë.
Hapeni brumin në petë të madhe dhe e prisni në shirita të holla me ndihmën e një thikë.
I rrotulloni duke i bërë në format e gishtave, me pak majë në krye. Secilës i vendosni nga një bajame në fillim, sikurse në foto.
Ngrohni furrën ne 170 gradë celsius.
Merrni një tavë dhe rendisni në të “gishtat”, pasi keni shtruar një letër kuzhine më parë.
I lini të piqen për 7-12 minuta, varësisht sobës suaj. Kujdes: Mos i lini të digjen. Sa më të vogla biskotat, as më shpejt do të piqen.
Pasi të jenë pjekur, i lini pak të ftohen. I spërkasni me kakao pluhur dhe shijojini!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment