Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Hedhim lëngun e mollës në një tenxhere të madhe të ngadaltë dhe përziejmë sheqerin kaf dhe mustardën, duke i trazuar derisa sheqeri kaf të tretet.
Përziejmë erëzat dhe shtrijmë copat e filetos në përzierjen e lëngut të mollës.
I hedhim sipër patate të kuqe, karrota, qepë dhe copa lakre.
Hedhim të gjithë përbërësit në masën e lëngshme.
I mbulojmë dhe i gatuajmë në temperaturë të lartë derisa mishi i viçit të kripur të bëhet shumë i butë, për 4-5 orë.
Ndajmë mishin në feta shumë të holla dhe e shërbejmë me perime.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment