Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Një recetë vërtet e rafinuar dhe gourmet, filetoja me salcë fiqsh, është perfekte për të surprizuar miqtë për darkë. E thjeshtë për t’u përgatitur, në këtë recetë përdoret edhe vera e kuqe mes përbërësve. Le të shohim së bashku hapat:
Qëroni qepët dhe pritini në kubikë. Shkrini pak gjalpë në një tigan të vogël dhe shtoni qepët e prera. Pak nga pak shtoni dhe verën.
Shtoni fiqtë e qëruar dhe të prë në copa. Shtoni krië e piper sipas dëshirës suaj dhe gatuajini në zjarr të ulët për 20-25 minuta.
Në një tigan tjetër ku keni shkrirë pak gjalpë, skuqni mirë fetat e filetos.
Shërbejini në tryezë me salcën e fiqve dhe verën e kuqe.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment