Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lani mirë fiqtë dhe hiqini bishtat.
I shtoni në një blender me gjithë lëkurë dhe më pas shtoni sheqerin. I trazoni jo për shumë sekonda.
Më pas merrni një tavë dhe shtoni në të masën e përgatitur.
E përhapni në të gjithë madhësinë e tavës. Futeni ne furrë për 15 minuta në temperaturë 180 gradë celsius.
Marmalatën nxirreni herë pas herë nga furra dhe trazojeni më një lugë druri.
Pas kësaj transferojeni marmalatën e ngrohtë në kavanoza qelqi. I lini pak të ftohen dhe i fusni në frigorifer.
Tani është koha për ta shijuar. Në mëngjes me një fetë bukë, do ishte ideale!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment