Bëjmë bashkë tiramisu
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Sugjerojmë:
Të hash një tost me djathë, para se të flesh me siguri të shijon shumë, po ky është absolutisht një veprim që duhet ta shmangni.
Djathi me yndyrë dhe kripë është i vështirë për t’u tretur. Kjo do të thotë që do ju shkaktojë parehati, sidomos nëse e hani pak para se të flini.
Nga ana tjetër të ngrënit djathë në mëngjes i jep trupit tuaj kalciumin për të cilin ka nevojë.
Konsumi i djathit në mëngjes nxit gjithashtu rritjen e muskujve dhe ndikon pozitivisht në shëndetin e kockave.
Pra tani e mësuat! Nëse s’doni të rrini gjithë natës pa gjumë, më mirë konsumojeni djathin në mëngjes.
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment