Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Receta që të kënaq syrin, por edhe stomakun!
Në një tas bashkoni miellin e grurit, miellin e thekrës dhe sodën e bukës.
I përzieni mirë dhe shtoni gjithashtu: vezët, gjalpin e shkrirë, rumin, lëngun e limonit dhe lëkurën, kanellën, vaniljen. E punoni mirë masën me duar.
Në fund i shtoni sheqerin dhe mjaltin.
Punojeni mirë me duar brumin derisa të krijoni një masë kompakte. Mbulojeni me një letër kuzhine dhe e lini në frigorifer gjatë gjithë natës.
Ditën tjetër, hapeni komplet petën dhe filloni e prisni biskotat me format tuaja të preferuara.
I lyeni biskotat nga sipër me pak qumësht dhe i zbukuroni me pak arra e bajame.
I fusni në furrë për t’i pjekur në temperaturë 180 gradë. Shijojini dhe pse jo, ndajeni recetën edhe me miqtë tuaj!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment