Fantastike për t’u shijuar në çdo kohë të ditës! Kjo është receta e tartës me reçel fiku
Fantastike për t’u shijuar në çdo kohë të ditës! Kjo është receta e tartës me reçel fiku
Persona: 5
Koha e përgatitjes: 20 minuta–Koha e gatimit: 40 minuta
Përgatitja e kësaj ëmbëlsire do të shtonte edhe më shumë atmosferën duke e shijuar në familje apo mes miqsh. Çfarë po pret atëherë?
Ingredientët
5 lugë gjelle me kos
150 gram reçel fiku
2 gota miell
5 lugë gjelle sheqer
2 filxhanë kafe margarinë
1 vezë
1/2 lugë kafe me sodë
Udhëzimet
1
Në një tas rrihni vezën, sheqerin dhe sodën. I përziejmë dhe shtojmë kosin.
2
Vijojmë përzierjen derisa masa të jetë bërë homogjene.
3
Në vijim, masën e përgatitur e shtojmë nga pak tek mielli që kemi vendosur në një tas dhe përgatisim brumin me dorë.
4
Pasi brumi është shndërruar në një masë homogjene e hapim në tavolinën e punës në formën e një pete të trashë, e cila nuk duhet të jetë më e trashë se një centimetër.
5
Para se të hapim petën kujdesemi që mënjanë të lëmë një masë brumi më vete, të cilën do ta përdorim për shiritat që do vendosim mbi tartë.
6
Petën e përgatitur e vendosim në një tavë. Sipër saj shtrojmë masën e reçelit.
7
Në fund marrim brumin që kemi lënë mënjanë, e ndajmë në shirita të hollë dhe e vendosim në formën e rombave mbi reçelin që kemi shtruar.
8
Shiritat nëse dëshironi mund t’i lyeni me vezë me ndihmën e një furçe kuzhine.
9
Piqet në furrë, derisa shiritat e sipërm të marrin ngjyrë të artë në të kuqërremtë përreth 40 minuta. Ju bëftë mirë!
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment