Fantastike për t’u shijuar në çdo kohë të ditës! Kjo është receta e tartës me reçel fiku
Fantastike për t’u shijuar në çdo kohë të ditës! Kjo është receta e tartës me reçel fiku
Persona: 5
Koha e përgatitjes: 20 minuta–Koha e gatimit: 40 minuta
Përgatitja e kësaj ëmbëlsire do të shtonte edhe më shumë atmosferën duke e shijuar në familje apo mes miqsh. Çfarë po pret atëherë?
Ingredientët
5 lugë gjelle me kos
150 gram reçel fiku
2 gota miell
5 lugë gjelle sheqer
2 filxhanë kafe margarinë
1 vezë
1/2 lugë kafe me sodë
Udhëzimet
1
Në një tas rrihni vezën, sheqerin dhe sodën. I përziejmë dhe shtojmë kosin.
2
Vijojmë përzierjen derisa masa të jetë bërë homogjene.
3
Në vijim, masën e përgatitur e shtojmë nga pak tek mielli që kemi vendosur në një tas dhe përgatisim brumin me dorë.
4
Pasi brumi është shndërruar në një masë homogjene e hapim në tavolinën e punës në formën e një pete të trashë, e cila nuk duhet të jetë më e trashë se një centimetër.
5
Para se të hapim petën kujdesemi që mënjanë të lëmë një masë brumi më vete, të cilën do ta përdorim për shiritat që do vendosim mbi tartë.
6
Petën e përgatitur e vendosim në një tavë. Sipër saj shtrojmë masën e reçelit.
7
Në fund marrim brumin që kemi lënë mënjanë, e ndajmë në shirita të hollë dhe e vendosim në formën e rombave mbi reçelin që kemi shtruar.
8
Shiritat nëse dëshironi mund t’i lyeni me vezë me ndihmën e një furçe kuzhine.
9
Piqet në furrë, derisa shiritat e sipërm të marrin ngjyrë të artë në të kuqërremtë përreth 40 minuta. Ju bëftë mirë!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment