Arkiva e etiketave: featured

Dy persona humbin jetën pasi konsumuan oysters- Bakteri rezultoi...

Një ngjarje e rëndë ka tronditur Louisianën dhe Floridën në SHBA: dy persona kanë ndërruar jetë pasi konsumuan goca deti të papërpunuara të infektuara me bakterin e rrezikshëm Vibrio vulnificus, i njohur ndryshe si “bakteri ngrënës i mishit”. Ky...

Dërrasa e prerjes: A është më higjienike druri apo...

Prej vitesh kemi dëgjuar se dërrasat plastike janë më të pastra dhe më të sigurta se ato prej druri. Por studimet më të fundit tregojnë të kundërtën: druri mund të jetë shumë më higjienik se plastika, duke pasur madje...

Po, proshuta dhe mishi i përpunuar janë kancerogjene!

Mund të duket e çuditshme ose edhe e vështirë për t’u pranuar, por është një fakt i provuar shkencërisht. Të gjitha llojet e mishit të përpunuar; sallamet, proshutat, wurstët apo ragutë e gatshme, janë klasifikuar nga Agjencia Ndërkombëtare për...

‘Coca-Cola Zero’ më e rrezikshme se ajo me sheqer?

Prej vitesh, pijet “diet” apo “zero” janë promovuar si alternativa të shëndetshme ndaj atyre me sheqer. Por një studim i ri ka hedhur dritë mbi anën e errët të ëmbëlsuesve artificialë: një kanaçe në ditë mund të rrisë ndjeshëm...

A e di çfarë ka brenda kutisë së tonit?...

Një studim i fundit ka ngritur alarmin për një nga ushqimet më të përdorura në tryezat tona: toni në kuti. Rezultatet treguan se 100% e mostrave të analizuara përmbanin gjurmë merkuri. Po, e lexuat drejt, çdo kuti e testuar...

Pse djathi zviceran ka vrima (dhe jo, nuk e...

Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...

E dije që ananasi rritet në shkurre dhe jo...

Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...

Ka një recetë italiane që prej 600 vjetësh nuk...

Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...

Ke neps për gjithçka? Si të mposhtësh dëshirën për...

A të është dukur ndonjëherë sikur stomaku yt ka mendjen e vet, sidomos kur të zë një dëshirë e papritur për çokollatë, patatina apo ndonjë snack të yndyrshëm? Në fakt, nuk je dhe aq larg të vërtetës! Midis zorrëve...