Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Në një tas të madh bashkoni sheqerin kaf, gjalpin e shkrirë, i përzieni mirë dhe e shtroni me kujdes në formën specifike të kekut.
Radhisni sipër saj copat e ananasit, njëra pas tjetrës.
Në një enë bashkoni miellin, pluhurin pjekës, kripën,
Në një enë tjetër rrihni sheqerin e bardhë me 1 filxhan gjalpë. Shtoni vezët, vaniljen dhe trazojini sërish.
Gradualisht shtoni miellin, në fund qumështin dhe i trazoni edhe njëherë.
Masën që krijuat e shtroni sipër copave të ananasit. E përhapni mirë me ndihmën e një spatule.
E fusni kekun në furrë për 35-40 minuta.
Pasi të jetë gati, e nxirrni dhe e lini të ftohet për 10 minuta. Sapo të jetë gati e prisni dhe gati për t’u shijuar!
Nëse do e shoqëronit edhe me akullore do ishte perfekt!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment